Psychosociaal lichaamswerk jongeren

Jongeren

Voor ouders:

Wanneer je merkt dat je kind tegen iets aanloopt en er zelf niet meer uitkomt – ook niet door er met jullie of met vrienden over te praten – dan kan begeleiding door middel van psychosociaal lichaamswerk een fijne keuze zijn voor je kind.

Het kan prettig zijn om ondersteund te worden door iemand die open tegenover jullie situatie staat.

Tijdens de begeleiding verloopt het contact met je kind. De ouders hebben altijd de mogelijkheid om meegenomen te worden in het proces. Gezamenlijk wordt besloten op welke manier. Dit is  zodat je kind uitgenodigd wordt om vrij te kunnen spreken.

Voor jongeren:

  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Heb je last van veel gedachtes en/of een vol hoofd?
  • Wil je leren hoe je met de druk van school, sport, vrienden en je gezin kunt omgaan?
  • Begrijp jij jezelf soms niet meer?
  • Heb je last hebt van slaapproblemen of stress?

Ik begeleid jongeren die het even niet meer weten. Het kan gaan over de bovenstaande thema’s. Onderwerpen die gaan over: verlies, persoonlijke problemen, conflicten.
Of problemen die je ervaart in je lichaam; spanning, bevriezen en vervelende gevoelens.

Hoe werkt de individuele begeleiding?
We bespreken waar je moeite mee hebt en wat je graag zou willen. Mijn werkwijze is altijd vanuit de verbinding met je lichaam. Wat gebeurt er in je hoofd en wat zegt je lichaam? En hoe breng je dit samen? We doen lichaamsbewustzijn oefeningen, yoga houdingen en aandachtsoefeningen en daar praten we over.

Verder werk ik systemisch; de moeilijkheden die je ervaart kunnen ook te maken hebben met hoe jij je verhoudt tot je omgeving. Bijvoorbeeld de relatie die je hebt met je familie, vrienden of school. Hoe deze je beïnvloeden en hoe het anders zou kunnen.

Wat heb je eraan:
Door deze oefeningen en gesprekken leer je meer te zijn. Je leert van stress- en spanningsklachten af te komen en daardoor meer te genieten.

Goed om te weten:

  • De gesprekken blijven tussen ons. Tenzij we samen tot de conclusie komen dat er gevaar is voor jou of je omgeving.
  • Jij bepaald hoe vaak je wilt afspreken en wanneer het voldoende is. (dit in afstemming met je ouders.)

Wil je meer informatie? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op, om samen te ontdekken of het klikt en ik je verder kan helpen. Ik begeleid je graag.